سمپاشی موریانه به صورت حرفه ای با سموم مجاز سمپاشی یکی از خدمات سمپاشی تک می باشد

شپش انگل خارجی، دایمی اجباری جوامع انسانی است که ازاوایل قرن اخیر شناخته شده است این حشره ناقل بیماری هایی نظیر تیفوس، تب راجعه اپیدمیک و تب خندق می باشد.

 

 

 

تخم شپش

رشک (Nit) به اندازه 1 میلی متر و توسط شپش بالغ ماده به قسمت پایه مو ، تار یا پود لباس چسبانده می شود و به صورت یک بر آمدگی کوچک کروی و یا بیضی شکل دارد که نسبت به مواد شوینده معمولی مقاوم است.


عوارض آلودگی شپش


1-    بروزعفونت های ثانویه باکتریال بدنبال خاراندن زیاد پوست
2-    پوسته پوسته شدن و ضخیم شدن پوست در اثر خاراندن زیاد
3-    خارش شدید پوست به علت تلقیح ماده بزاقی و مواد دفعی شپش به زیر پوست
4-    انتقال بیماری هایی نظیرتیفوس همه گیر،تب راجعه همه گیر، تیفوس اندمیک،تب خندق توسط شپش تن

 


علائم مبتلا شدن به شپش سر و تن

1-    خارش های موازی بین دو کتف وشانه
2-    وجود آدنوپاتی موضعی در ناحیه پشت گوش و گردن
3-    ضایعاتی به صورت خراش جلدی همراه و یا بدون عفونت

درمان شپش

 بیشتر مادران زمانی که می‌بینند موهای فرزندشان دچار شپش شده، طوری هراسان می‌شوند که انگار دنیا به آخر رسیده و به سرعت به سراغ انواع شامپو‌هایی که در داروخانه برای درمان این عارضه موجود است می‌روند. برای درمان شپش سر در کودک، اجبار نیست که موی او کوتاه شود اما اگر آنها را کوتاه کنند، درمان کردن شپش آسان‌تر می‌شود. به هر حال راه‌‌های ساده‌دیگری هم برای درمان شپش وجود دارند.

نکات مهم در درمان آلودگی

1-    انجام استحمام منظم
2-    تعویض منظم البسه
3-    رعایت اصول بهداشت فردی
4-    از بین بردن حشره توسط متخصصان سمپاشی

 


درمان اپیدمیولوژیک

1-    در کلیه موارد باید افراد آلوده پس از درمان، مجددا تحت درمان قرار گیرند
2-    شناسایی منابع و مخازن آلودگی از طریق بررسی اعضاء خانواده و همکلاسی ها و ...
3-    وسایل شخصی نظیر شانه، برس، کلاه، روسری، بالش، ملحفه و ... باید کاملا ضد عفونی شوند
4-    پس از سمپاشی محل مورد نظر به دلیل قرارداشتن نوزادان شپش در تخم، و یا دور بودن حشره از محیط احتیاج به سمپاشی مجدد می باشد

روش‌های ساده‌ برای از بین بردن شپش


1-    لباس‌هایی که کودک در یک یا دو هفته مبتلا شدن ، استفاده کرده و با لباس های دیگراعضای خانواده تماس پیدا کرده ،همه باید با آب جوش ضدعفونی شوند یا آنها را در ماشین لباسشویی با حرارت 90 درجه شسته شود.
2-     اتوی مو ممکن است به دلیل حرارت زیادی که دارد دراز بین بردن تخم موثر باشد. اما یادتان باشد که اتو، تخم‌ها را از مو جدا نمی‌کند. همچنین چون پاک کردن اتوی مو سخت است، امکان انتقال آن به دیگران وجود دارد.
3-    باید ازآلوده نبودن لباس عروسک ویا اسباب بازی کودک مطمئن شویم، ، همه را باید در کیسه‌های زباله رنگی ضخیم بیاندازند، سر آن را محکم گره بزنید و بگذارید ،به مدت 10 تا 14 روز به همان وضعیت باقی بماند. اگر حشره‌ یا تخم شپش در آنها باشد،به دلیل نداشتن اکسیژن، کشته می‌شود. بعد از این کار، نیازی به شستن این وسایل نیست.
4-    همه ملحفه‌ها، روکش بالش‌ها و تشک‌ها حتما باید با آب جوش شسته شود. همچنین اگر وعده اول شامپوی مخصوص شپش سر را به سرکودک بزنید، دوباره نباید او را در همان رختخواب بخوابانید و حتما ملحفه‌ای که استفاده می‌کند باید تازه باشد. مادران باید ملحفه‌های قبلی کودک را بشویند و هر شب آن را عوض کنند یا یک روز در میان ملحفه را بشویند تا این دوره به اتمام رسد. چون اگر سر کودک از رِشک و شپش پاک شود اما حشره همچنان در ملحفه و بالش باشد، باز هم وارد مو‌های کودک می‌شود و روی سرش تخم می‌گذارد.
5-    با آخرین درجه جاروبرقی همه فرش‌ها و مبل‌ها را جارو بکشند و کیسه آن را درون یک پلاستیک بگذارند، در آن را محکم گره بزنند و دور بیندازند. اگر کیسه آن قابل دور انداختن نیست محتویات آن را خالی کنند و کیسه را با آب جوش بشورند.
6-    به کودکتان آموزش بدهید در مدرسه مقنعه‌ خود را با همکلاسی‌اش عوض نکند چون همین کار باعث شیوع شپش در آنها می‌شود.
7-    خوابیدن با مو‌های خیس نمی‌تواند باعث ابتلای کودک به شپش شود چون اگر حشره وجود داشته باشد، در صورت مرطوب ویا خشک بودن موهای کودک، روی مو‌های او تخم می‌گذارد. بنابر‌این به جای نگرانی‌های بیهوده، هر هفته به خوبی سر فرزندتان را بررسی کنید